Vår granne är nåt extra

Vår granne bankade i väggen förut...som vanligt...fast tv-volymen va på kanske åtta av femtio ljudenhetsprickar. Lågt. Han bankar jämt. Någon gång när vi har spelat gitarr och banjo för högt för sent. Helt ok. Nån annan gång när vi har pratat högt o lyssnat på musik nån annan sen vardag. Också ok. Men sen har det eskalerat och han kan knacka när man sitter och pratar lågt i soffan en fredagkväll vid niotiden. Antingen är han en total psykopat, eller också en superhjälte med extremt bra hörsel så han kan höra ett pensionärsöverfall ändå borta på fastlandet.

Men idag var det i alla fall droppen för oss, låg tv-volym helt objektivt. Vi satte på mute och lyssnade...och han sov inte ens för han pratade med någon och när Peter hängde ut genom vårt fönster såg det ut som han hade sin tv på också. Då var vi supertysta och tryckte öronen mot väggen och försökte lyssna. Tv-ljud och prat. Men det hördes inte vad de sa. Vi provade till och med med glas mot örat. Men sedan hörde vi ingenting alls. Då tog vi på oss och gick ut och försökte spana in. Lite på avstånd sådär. Då hade han släckt ljuset. Förhoppningsvis för att han hade gått och lagt sig och inte för att han såg oss. I så fall tror han kanske att vi också är psykon. Och om han fick vår idé att gå ut och spana innan vi gjorde det. Då hade han sett oss tjuvlyssna in i hans lägenhet med glas mot väggen. Det skulle ju verkligen övertyga honom.

Det kommer nog bli lite pinsamt att prata med honom om vi ska starta sån där grannsamverkan. Men han ska tydligen flytta snart. Hoppas nästa granne har sämre hörsel.


Kommentarer
Postat av: Tessan

Haha, kan se framför mig minen på er granne om han skulle ha sett er med glasen i högsta hugg. Fniss fniss.

2008-08-26 @ 12:31:45
URL: http://telisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0